top of page
Stambyte i stockholm

Stambyte i Huddinge

I alla fastigheter finns ett helt ledningsnät med vatten- och avloppsrör. De utsätts för stort slitage och behöver förr eller senare bytas ut – det som brukar kallas ”byta stammar”.

Ibland är det både möjligt och ekonomiskt smart att förlänga ledningarnas livslängd genom relining, att rengöra och fodra rören på insidan. Men så småningom är tiden inne att byta ut dem helt.

Att byta stammar är förstås ett ganska besvärligt och dyrt projekt. Alla golv måste brytas upp för att kunna byta ut alla rör. När de är bytta ska golv och badrum återställas. Ingreppen syns, hörs och påverkar därmed både för hyresgäster och andra verksamheter i huset. En framgångsfaktor är att kunna begränsa tiden och få det hela att rulla på – så smidigt som möjligt.

Planering och kommunikation gör stor skillnad vid stambyte
Vi har haft förmånen att få hjälpa till med många stambyten och kan hjälpa er att hitta bästa sättet för just er fastighet.

Det som gör ett stambyte speciellt är att hela huset påverkas samtidigt. Därför gäller det att planera – att välja metod, handla upp erfarna och kunniga projektörer och entreprenörer – och att hålla löpande kontakt med dem. Men det handlar också om att kommunicera – att de som bor och verkar i huset vet vad som är på gång och när de kommer att påverkas mest, och att i god tid ta kontakt med myndigheter och följa upp sådana ärenden.

Vi är spindeln i nätet

Vi finns med som projektledare igenom hela processen till genomförd slutbesiktning. Som spindlar i ledningsnätet, alltså.

Vi planerar och samordnar

  • den byggtekniska processen: från förstudie till projektering, upphandling och genomförande

  • den logistik och kommunikation med hyresgäster, verksamheter och myndigheter, som säkerställer att projektet flyter på och håller tidsplanerna.

Behöver ni göra stambyte i föreningen

Vi hjälper er hela vägen från förstudie till genomförd slutbesiktning.

simone-hutsch-_wpce-AsLxk-unsplashcrop.j
bottom of page